fbpx

Mijmertijd en wat het je oplevert

door | 0 Reacties

Ik heb de afgelopen twee weken inspiratieweken en mijmertijd gehad. Geen afspraken met klanten, even niet uitreiken naar anderen, maar tijd voor mijzelf. Open agenda met mijzelf en de dieren.

Reflectie

Reflectie op het afgelopen jaar: wat ging er goed, wat heb ik geleerd, wat neem ik mee naar komend jaar? Daarnaast ook de vragen: wat kost mij energie, waar ga ik mee stoppen want wat dient mij niet meer en wat houdt mij van mijn doelen af? Bloedeerlijk onderzoek naar waarom ik bepaalde doelen nog niet heb gehaald.

Doel

Twee jaar geleden al had ik als doel gesteld om € 100.000 om te zetten. Mijn bedrijf (en ik) zijn gegroeid, mijn omzet is toegenomen, maar dit doel is nog niet bereikt. Maar mezelf verwijten of negatief worden, is niet helpend. Want als ik het had gekund, dan had ik het gedaan. Wel eerlijk zijn naar mezelf! Alleen als je de echte waarheid wil horen en zien over jezelf kun je transformeren. Welke overtuiging heb ik nog, waardoor geloofde ik niet dat deze omzet mogelijk was?

Alles of niks

En net als met de paarden geldt ook hier: alleen als je er 100% in gelooft dan gebeurt het. Het is alles of niks.

Belemmerende overtuiging

Als ik heel eerlijk ben dan is dat mijn (belemmerende) overtuiging: ben ik dat wel waard, mag ik op het gebied van geld rijk zijn? En als ik dat omzet, krijg ik het dan heel druk en kom ik nog wel aan mijzelf toe?

Stress

Ik weet eigenlijk heel goed wat ik te doen heb om dit doel te halen. En eerlijk is eerlijk, ik heb veel uitstelgedrag getoond. Uitstelgedrag toon je wanneer je iets lastig vindt of het nieuw is en vaak oncomfortabel (= vorm van stress) voelt. Uitstel levert je dus op korte termijn stressvermindering op. Dat is best wel een grote beloning. Op langere termijn weer niet, want dan voel je je minder goed over jezelf en dat is ook stress.

Online training

Wat ik bijvoorbeeld uitstel is alles wat met de computer te maken heeft. Ik zeg heel vaak tegen mijzelf: met de computer werken is mijn ding niet, ik ben niet technisch, ik heb daar geen geduld voor, dat kost mij veel tijd. Veel overtuigingen die niet nuttig zijn om mijn doel, namelijk meer mensen helpen met alle inzichten en ervaringen van mij en de paarden, te bereiken. Dit jaar heb ik notabene twee keer een online training via Zoom gedaan. Ik vond het zelfs heel leuk om te geven! Geweldig hoe deelnemers (uit het hele land) aan de slag gingen met hun doelen, hoe eerlijk ze hun successen en struggles deelden, hoeveel ze er aan hadden en hoe dit hun leven ten positieve beïnvloed heeft. Daar word ik dan weer superblij van!

Waar je op focust, groeit

Dus stop ik met negatief denken over digitaal werken, werken met de computer. In plaats daarvan neutrale of positieve gedachten eraan wijden, want: waar je op focust groeit.

Ik stop met:

  1. Osteopathie voor paarden
  2. Uitstellen van de acties die nodig zijn om mijn doel te bereiken
  3. Negatieve niet-helpende gedachtes

Waar stop jij mee en kan ik je helpen?

  • Welke doelen wil je halen het komende jaar?
  • Waar moet je dan mee stoppen?
  • Wat is jouw belemmerende overtuiging?

Herken je dit, wil jij ook je doelen halen of ergens mee stoppen, laat een bericht achter en ik reageer persoonlijk:

CONTACT MET JAEIKE

 


Let op! Hou je mail in de gaten, want ik ben een nieuwe training aan het maken. Jouw verlangens waarmaken. Niet durven toch doen. Natuurlijk met de paarden, hun wijsheid en met als meerwaarde van leren van elkaar. We gaan hier met een groep enthousiastelingen aan de slag, omdat ze die nu echt hun verlangens uit willen laten komen.