fbpx
Jaeike – coach met paarden

Ervaringen

De coaching met paarden heeft mij hele concrete handvatten geboden die ik kan gebruiken om mijn doel te bereiken. Je krijgt van de paarden direct en altijd eerlijke feedback. Jaeike als coach helpt je deze feedback te interpreteren, maar geeft je vooral ook veel vrijheid om het zelf te ervaren

De coaching heeft mij nieuwe inzichten geboden die ik direct kan toepassen in mijn dagelijks leven.

Sabine

Volgde een individueel traject

Sinds de masterclass is er van alles in beweging gegaan. HIER STA IK.  Het heeft mij heel bewust gemaakt hoe ik met situaties omga. Lukt nu beter de stappen te zetten, kleine stapjes. Er is een opening gekomen waar ik mee verder kan.

Lisa

Volgde een masterclass

Ik zat compleet klem met mijn eigen gedachten. Zowel werk- als privégerelateerd.  Jaeike is als coach erg rustig en coacht op een duidelijke manier, dat had ik nodig. Ik heb nu veel meer structuur in mijn werk en ben mijn kinderen thuis ook veel beter gaan begrijpen. Ook heb ik weer enorm veel plezier in het mountainbiken (mijn hobby) gekregen. Als ik mij nu een dag wat minder goed voel, levert het mountainbiken mij een enorme boost op waardoor ik weer overal zin in heb.

Chris

Volgde een individueel traject

Een dag coaching gevolgd samen met mijn 10 collega’s. In het begin was ik wat terughoudend door ervaringen uit het verleden. Jaeike is een fijne coach en de manier waarop het paard reageerde op mijn gevoel was een echte eye opener. Ik kan dit zeker aanbevelen!

Nienke

Teamsessie met collega's

Ik zat compleet klem met mijn eigen gedachten. Zowel werk- als privégerelateerd.  Jaeike is als coach erg rustig en coacht op een duidelijke manier, dat had ik nodig. Ik heb nu veel meer structuur in mijn werk en ben mijn kinderen thuis ook veel beter gaan begrijpen. Ook heb ik weer enorm veel plezier in het mountainbiken (mijn hobby) gekregen. Als ik mij nu een dag wat minder goed voel, levert het mountainbiken mij een enorme boost op waardoor ik weer overal zin in heb.

Chris

Volgde een individueel traject

Heel gaaf, het heeft een stukje inzicht gegeven. Ik was bang voor paarden en dat is nu een stuk weg en heel anders. Ik mag angst meenemen en dat heb ik al meerdere keren toegepast. Het was een goeie ervaring. Hoe jij het doet vind ik prettig, lekker nuttig, duidelijk en nuchter.  Als ik naar Terschelling kom, kom ik zeker weer naar jou.

Ester

Volgde een masterclass

Jaeike is fantastisch. Ik zat jaren vast in een ongezonde situatie. Na de eerste sessie met een van haar paarden kon ik mij hieruit los maken. Vervolgens heeft Jaeike mij door een hele moeilijke periode heen geleid. En is er een grote verandering in gang gezet. Ze is doortastend, helder en supernuchter.

Atie

Volgde een individueel traject

Je hebt een fijne manier van werken. Geen ‘zweverig’ gedoe, maar helder en duidelijk. Ik heb nu minder oog voor het doel, maar meer voor het proces ernaartoe. Jouw flexibiliteit plus  de combinatie  van coaching in Amsterdam en online was heel prettig.

Jessica

Volgde een vip-traject

Door je directheid, op een vriendelijke manier, voelde ik me gelijk uitgenodigd om open te zijn.
Je hebt me in korte tijd ‘geleerd’ beter stil te staan bij mijn gevoel in het moment…. Dat door dit te doen ontstond er in de coaching direct echt contact met merrie Katrien. Prachtig!!!  Ik laat de ervaring nog dagelijks bezinken…

Corien Snoek

Volgde een individuele sessie

Het begrijpen is wat anders dan het te voelen. Het kwartje is bij mij gevallen door het te ervaren en te voelen! Jaeike begeleidt deze sessies professioneel maar ook met veel persoonlijk gevoel. Ze maakt de zaken praktisch en is recht voor zijn raap. Voor mij een combinatie die prima werkt!

Suzanne

Volgde een (langer) individueel traject

Ik heb je als een heel warm en open persoonlijkheid ervaren die me meteen op mijn gemak stelde.  Lekker down to earth. Je stem is aangenaam, rustig en kalm. Dat geeft vertrouwen.

Pieter Bardoel - Tekenstudio Bardoel

Volgde een individuele sessie

Jouw grootste talenten vind ik het waarnemen / observeren en het teruggeven hiervan. Direct en  duidelijk. Objectief. Je bent uniek in de combinatie van ervaring met mens en  dierJe hebt geen oordeel. Hierdoor ervaren mensen veel veiligheid en bereiken we resultaat.

Jessica Roosenburg -Connection Company

Volgde een individueel traject

Jij bent een van de weinige mensen die het verband tussen lichaam en geest heel direct kan leggen omdat je van beide verstand hebt. Jij bent uniek omdat je op Terschelling zit, dit geeft mensen de kans om weg te zijn van het dagelijkse en vanuit het “Terschelling perspectief” de dingen te gaan onderzoeken en voelen. En je bent uniek omdat je van oorsprong fysiotherapeute bent, dus verstand hebt van het lichaam, en daar zitten veel belangrijke inzichten in verborgen. Je kunt goed luisteren en goed vertalen. Ik denk dat je meer opmerkt en andere dingen opmerkt dan andere mensen.”

Margreet

Volgde individuele sessies

We hebben Jaeike mogen ontmoeten voor een sessie met tien collega-directeuren van scholen van Ambion (openbaar onderwijs in Heerenveen en omgeving). Het doel van deze sessie, met drie prachtige Fryske paarden, was zicht krijgen op onze persoonlijke manier van leidinggeven en leiding nemen, samenwerken en duidelijk communiceren.  Tijdens de inleiding stelde Jaeike ons eerst op ons gemak, van 10 collega’s waren er 3 echt angstig voor paarden, maar Jaeike verzekerde ons dat niets hoefde en dat je ook met observeren al heel veel inzichten krijgt. In het half uurtje voorafgaand aan het daadwerkelijk met de paarden werken kregen we al zoveel inzichten, daar kon een studieochtend niet tegenop. Helder, duidelijk en met een vleugje humor en eigen ervaringen nam Jaeike ons mee in het paardenspiegelen.

Vol verwachting gingen we daarna in twee groepen aan het werk, observanten en doeners en dit werd steeds afgewisseld. Je verveelde je geen moment want zowel de collega’s als ook de paarden gaven heel duidelijke signalen af.

Vertrouw je erop dat iedereen zijn taak goed uitvoert, kijk dan niet achterom om te kijken of dit ook zo is; heel simpel voorbeeld van het toch niet 100% vertrouwen.

We hebben zoveel inspiratie opgedaan dat collega’s dit heel zinvol vinden om met hun eigen teams te gaan doen. Kortom het was zeer zinvol en je krijgt direct zeer constructieve feedback zowel van de paarden als van Jaeike. Jaeike bedankt en graag tot een volgende keer, dit komt er zeker van!
Jarina

Teamsessie met collegaschooldirecteuren

Ik meldde me bij Jaeike omdat ik moeilijk nee kon zeggen, meer rust wilde, mijn relatie en elkaar beter wilde begrijpen. Na het traject heb ik meer rust en tijd voor mezelf gecreëerd. We praten samen meer en zijn vooral duidelijker. Ik zou de training aan iedereen aanraden die ‘tegen zichzelf aanloopt’.

Jessica

Volgde een individueel traject

Ik vond het vooral heel inspirerend. Ik heb je gevolgd als coach (want dat ben ik ook) en vond het heel prikkelend. Je werkt heel intuïtief, ik had niet het gevoel dat het een trucje was. Je kon er heel mooi woorden aan geven.Wat je intuïtief aanvoelde, wist je goed te vertalen naar de deelnemers in begrijpelijke taal. Mocht je ook voornemens hebben om deze training aan coaches te geven dan ben ik geitereseerd.

Kim

Volgde een masterclass

Zij is buitengewoon. Zij heeft mij ook in één sessie angst voor paarden weggehaald. Jaeike is ook zo’n puur natuurtalent.

Ronald Verschaeve -Body & light institute België

Volgde individuele sessies

Ik wil je nogmaals echt bedanken voor alle inzichten die ik hebben gekregen tijdens de sessies met de prachtige paarden. Erg indrukwekkend, confronterend maar heel erg leerzaam. En het is mij nu veel duidelijker waar een aantal issues/triggers vandaan komen.

Petra

Volgde een individueel traject

Tijdens twee sessies met paarden en een aantal coachgesprekken heb ik geleerd naar mezelf te kijken en wat het effect is van mijn gedrag op de paarden en mensen in mijn omgeving. De belangrijkste les was voor mij ‘leiding nemen en in verbinding blijven’. De paarden geven dat feilloos aan. Jaeike stelt de goede vragen en spiegelt op een prettige manier. 

Rixt

Volgde een individueel traject

Dit is het beste wat me had kunnen overkomen. Hard werken en merken dat het resultaat opleverde. Nuchtere en heldere aanpak van Jaeike. Ongelofelijk hoe de paarden spiegelden en mij heel veel vertrouwen gaven om nooit uitgesproken zaken uit te spreken.  Met de back up van Jaeike. Dat ik echt oprecht kan zeggen dat het goed met me gaat. Handvatten voor de toekomst, om positief door te gaan.

Paulien

Volgde een lang coachingtraject

Ik heb een enorme transformatie ondergaan vanaf het moment dat ik het paardencoachtraject startte.
De coachsessies met Jaeike, een prachtig op maat gemaakt programma, gingen in een soort sneltrein. Het ene inzicht na het andere inzicht, het volgde elkaar snel op. Onbewuste en bewuste processen, als wat omhoog popte, werd aangepakt. Ik heb hier veel van geleerd en kan het ook gemakkelijk thuis toepassen. Ik ben daar enorm dankbaar voor. 

Ryanne

Volgde een lang coachingtraject

De ontmoeting met de paarden en een familieopstelling waren hier de eerste stap naar verwerking van rouw. Dit heeft bij mij een enorme ommekeer te weeg gebracht. De puurheid en de eenvoud van het antwoord van paarden gaat heel diep naar binnen, voor mij was dit enorm helend en rustgevend.

Marianne Scheyving

Volgde een individuele sessie met familie-opstelling

Sinds de coaching van Jaeike kan ik beter knopen doorhakken en beter mijn grenzen aangeven / bewaken. Ik communiceer beter en krijg positieve reacties op de stappen die ik heb gezet. Zo bijzonder hoe interactie met de paarden leidt tot inzichten die meteen toegepast kunnen worden in de praktijk.

Pascal

Volgde een individueel traject

Ik heb de coaching van Jaeike als zeer prettig ervaren. De korte en krachtige vragen zette mij tot nadenken. Jaeke haar insteek is dat je altijd kleine stapjes kunt zetten. Het hoeft niet meteen een omwenteling in je leven te zijn om te groeien. Ik was verrast wat paarden voor mijnontwikkeling kunnen doen. Net even dat duwtje in de rug en de aandacht die ik nodig had. Ik had niet verwacht dat paardencoaching zoveel positieve impact op mij zou hebben.
Martine

Volgde een groepstraining

Ik wist best wel dat ik veel naar mijn hoofd afdwaalde, maar dat het zo vaak gebeurt, daar was ik mij niet van bewust. Heel gaaf om dit te mogen ervaren.  Ik zit nu meer in mijn lijf. Het heeft bijgedragen waar ik nu sta. Je afstemming op de mensen was goed en je straalt passie uit en dat is magie. Succes met je mooie werk, heel bijzonder op een fantastische locatie.

Linda

Volgde een masterclass

We leerden van onze coach Jaeike dat paarden houden van duidelijkheid. Als er duidelijkheid is, dan wil een paard onderdeel zijn van de groep en volgt het ons.  Wil je meer duidelijkheid op het gebied van communicatie, neem dan een paard. Of ga paardencoaching doen als teamuitje. Zeker een aanrader.

Jelle

Volgde een teambuildingdag met zijn bedrijf

Jaeike reageerde op respectvolle manier op mijn gedrag en (non-verbale) manier van communiceren. Ze gaf aan hoe het anders zou kunnen, zodat ik in contact kon komen met de paarden. Ik voerde haar tips ter plekke uit en ervaarde direct positief resultaat! Het paard kwam relaxt naar mij toe, waarbij ik ook nog eens als vanzelf mijn grens kon aangeven.  Gewend om eerst af te stemmen op de ander, leerde ik hier al snel om bij mezelf ‘in te checken’ en bij mezelf te blijven, om zo in verbinding te komen zonder mezelf ‘weg te geven’. Ik vond het een mooie, leerzame ervaring!
Karin

Volgde een masterclass en boost-sessie

Inmiddels lukt het me steeds beter om deze gevoelens tijdens mijn werk voor de klas te herkennen met het gevolg dat ik meer leiderschap toon. Zowel privé als tijdens mijn werk, kan ik nu steeds beter aangeven wat mijn wensen zijn, zonder dat ik me daarbij schuldig voel tegenover anderen. Hierdoor heb ik het gevoel steeds meer mezelf te kunnen zijn.

Judith Spier - leerkracht

Volgde een individuele training

Dat is wat je doet: je helpt mensen vergeten velden verkennen die op hen wachten en hen meer compleet maken. Uniek zijn de elementen intuïtie, verbinding met oerbewegingen, met de dieren, met het eiland. Die combi heeft niemand.  

Anneke Meiners - Opstellingenwerk

Volgde een individueel traject

We hebben genoten en  konden de thema’s volgen en wegduwen van methodieken en (verkeerde) denkwijzen in artikelen prachtig larderen in onze training. Met andere woorden een schot in de roos, ook voor het totale groepsgevoel. 

Tjibbe C.E. Boringa - accountant

Volgde een teamtraining met zijn bedrijf

Wat ik leerde is:
1. Volgen, in dit geval vooral mijn lichaam en het gevoel in mijn hoofd.
2. Focussen, namelijk alleen focus houden op dat wat ik te doen heb en waar ik invloed op heb. De rest lekker laten.
3. Duidelijk zijn, dan krijg ik ook helemaal niet zoveel weerwoord!
Margreet - osteopaat

Volgde een online training

De sessie was zeer duidelijk. Iedereen is min of meer wakker geworden. Ik heb het als leidinggevende kunnen gebruiken dat wij ons allen kwetsbaar moeten opstellen. Alles is ter discussie gekomen.

Roelof -Directeur De Jager Accountancy

Volgde een teambuildingdag

Jij bent iemand die ziet, op alle niveaus. Jij bent open en daardoor openen mensen. Jij kunt mensen uit hun patronen halen. Jij geeft vertrouwen en rust en  jij hebt zo maar aansluiting. Jij bent dienend.  Jij helpt te blijven bij wat er is, stil en vol aandacht kijken en op een duidelijke manier geef je terug wat je ziet en stel je de juiste vragen. Puur, doortastend, brede interesse en kennis. 

Ilma Trip - Total Trip Style en Hotel De Walvisvaarde

De kracht van de training zat er voor mij in de mooie opbouw en de persoonlijke aandacht van Jaeike voor ieders inbreng. Een hele mooie training voor iedereen die op een laagdrempelige manier wat meer rust of juist actie kan gebruiken in zijn of haar leven. Laat je uitdagen om zelf weer de leiding te nemen.
Mieke Aardoom

Volgde een online training

Bedrijven die een paardencoaching gevolgd hebben bij jaeike met paarden:

 • KNSB heren- en damesteam ploegenachtervolging
 • Accountancy kantoor De Jager
 • CCC  Clubartsen betaald voetbal
 • Boringa & Lankester registeraccountants
 • Olm en Es
 • Frisse Wind
 • Puur Terschelling
 • Meditatiegroep Joke Zwart
 • Springtijfestival Terschelling
 • Rabobank ism Justacoach
 • Rederij Doeksen ism Fri Terschelling
 • Zorgcentrum De Stilen ism Fri Terschelling
 • Gemeente Skasterlan ism Fri Terschelling
 • Openbare scholengemeenschap gemeente Terschelling ism Fri Terschelling
 • Politieacademie
 • Maritiem Instituut Willem Barentsz
 • Medisch specialisten MCL Leeuwarden ism Fri Terschelling
 • Woningbouw Eigen Haard Amsterdam
 • HEMA
 • KLM ism Connection Company
 • KPN ism Connection Company
 • Ibis Hotel ism Bureau Basalt
 • Staatsbosbeheer ism Bureau Basalt

Blijf op de hoogte !

Ik organiseer regelmatig workshops, geef trainingen aan organisaties en geef coachingssessies. Wil je up-to-date blijven, schrijf je dan in op de mailinglijst!