fbpx
Mijn passie is mens en dier helpen vrijer te bewegen

Hi, ik ben Jaeike

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen hierbij te helpen om zo de wereld een beetje beter te maken. Veranderen is niet altijd gemakkelijk. Het onbekende tegemoet treden en het oude vertrouwde achter je laten met alle onzekerheden van dien. Daar is moed en durf voor nodig.

Vaak weten we niet hoe en neemt de situatie ons zo in beslag dat er geen ruimte is om de mogelijkheden te zien. Of zijn we zo druk met onszelf staande houden dat we geen energie en puf meer hebben om een andere, onbekende, stap te zetten. Daarnaast zijn het vaak onze eigen (belemmerende) overtuigingen die ons beletten om in actie te komen om verandering in gang te zetten.

Daar kan ik uit eigen ervaring over spreken. Ik heb al een aantal keren de moed en durf gehad om mijn leven om te gooien en de sprong in het diepe te wagen. Meerdere keren heb ik mijn baan opgezegd voordat er een nieuwe was. Mijn hart gevolgd en gestopt met wat echt niet meer goed voelde.

Zo ben ik met 3.000 euro spaargeld in zes maanden van Amsterdam naar Santiago gelopen. Erna ben ik zonder geld, zonder woonruimte terug naar Terschelling gegaan. Ik wist dan wel niet wat ik precies wilde, ik wist wél dat als ik bleef het mij (te) veel zou kosten qua spanning, stress en energie en uiteindelijk ook geluk. Met vallen en opstaan is mijn bedrijf ontstaan.

Nu alweer jaren op Terschelling met een bedrijf dat mij veel oplevert en waar ik al mijn passies in kwijt kan. Mijn (levens)ervaring en overtuiging is, dat een sprong in het diepe, een verandering, het stoppen met aanmodderen je altijd veel gaat opleveren. Ik heb nu een bedrijf met een perfecte balans tussen werken en vrij zijn, tussen in- en ontspanning.

Mijn paarden zijn mijn beste coaches. Van hen leer ik dagelijks over focus, intentie, leiderschap over jezelf, wezenlijk contact en eenduidige communicatie zonder woorden. Hun zijn, mijn ervaring, lessen en vaardigheden deel ik graag met anderen. De wisselwerking die dan ontstaat tussen mens en paard is magisch.

Ik woon met mijn paarden, hond en katten op Terschelling. Mijn man en ik hebben ook een plek in Amsterdam.

Opleidingen

Als fysiotherapeut heb ik mij verdiept in de fysieke kant van de mens. Later ben ik als trainer/coach 4,5 jaar werkzaam geweest bij reïntegratiebedrijf Winnock. Hier heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het coachen van mensen en met werken in een zelfsturend team.

In de jaaropleiding bij Klaus Hempfling heb ik veel geleerd over de omgang met en de diepgang in het contact met paarden. Dit is nu een belangrijk onderdeel in mijn werk als coach.

Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd voor dierenosteopaat bij het Vluggen Institute om paarden en honden te helpen hun natuurlijk evenwicht in balans te krijgen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren, zodat ze vrij kunnen bewegen.
Het is altijd weer bijzonder hoe de dieren zich overgeven aan mijn handen.

Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Daarom is de combinatie osteopathie en coaching een grote meerwaarde voor mijn werk in zijn geheel.

Mijn voettocht van Amsterdam naar Santiago de Compostella

Levenslessen

Door het roer om te gooien en mijn hart te volgen, heb ik in 2004 mijn baan opgezegd. Zonder spaargeld en zonder dat ik wist wat ik precies wilde. Ik ben van Amsterdam naar Santiago de Compostella gelopen; een voettocht waar ik zes maanden over heb gedaan. Het is de eerste stap geweest op mijn pad als zelfstandig ondernemer en doen waar ik het meest blij van word. 

Mijn missie van toen
Ik heb alle tijd van de wereld, niet alle geld. En als je naar je lichaam luistert en handelt, hoef je geen blessures te krijgen.

Hier een greep uit de vele levenslessen die ik geleerd heb:

✔️ Als je je hart volgt, komen er onwijs mooie dingen op je pad.
✔️ Heb vertrouwen op de goede afloop.
✔️Er zijn altijd gastvrije en aardige mensen.
✔️Je hoofd wil altijd sneller dan je lijf.
✔️L
uister naar je lichaam, ook al protesteert je hoofd: het levert altijd onverwachte en mooie dingen op. Je lijf ontspant ervan.
✔️Er is altijd een oplossing. Vaak anders dan je in je hoofd had en soms duurt het langer dan je bedacht had.
✔️W
at je uitstraalt, ontvang je terug.
✔️
Vraag wat je echt primair nodig hebt en het wordt je gegeven.
✔️Oude emoties loslaten maakt je rugzak letterlijk lichter.
✔️
Als ik vol vertrouwen was, kreeg ik letterlijk van alles, zoals geld, slaapplaats, eten en ontmoette ik inspirerende mensen.
✔️A
ls ik angstig was, kostte het me meer geld, moeite en bleek het moeilijker een slaapplek en eten te vinden

Deze ervaring en levenslessen neem ik mee in de coaching én in mijn dagelijks leven.

Herken je dit?

 • Loop je vast in je werk of situatie?
 • Lukt het maar niet de stap tot verandering te zetten?
 • Ben je continu met je werk of situatie bezig en ga je maar door en door?
 • Ervaar je stress, vermoeidheid en spanning in je lichaam?
 • Ben je veelal gericht op de ander?
 • Heb je het gevoel de leiding/regie (gedeeltelijk) over je leven kwijt te zijn?
 • Zeg je liever ja dan nee, zelfs tegen leuke dingen waarvan je weet dat ze meer kosten dan opleveren?
 • Kom je niet toe aan de dingen die je het liefste zou willen?

Wil jij:

 • Meer rust en energie?
 • Een ontspannen, vitaal lijf met een blij gezicht?
 • Nog beter je werk doen?
 • Inzicht in onbewuste patronen die je belemmeren?
 • Je communicatie naar anderen toe verbeteren?
 • Je durven uit te spreken?
 • Leiderschap over je leven vergroten?

Herken je wat hierboven staat?
Ben je klaar met aanmodderen?

Wil je het roer omgooien en je eigen-wijze pad bewandelen?

Kom dan nu in actie! Ik maak graag kennis met je.

Gratis

Blijf op de hoogte !