fbpx

Waar je op focust, groeit

door | 0 Reacties

Een korte beschouwing.

Zoals je de laatste tijd al vaker in mijn blogs en posts gelezen heb, en waar ik zelf nu ook heel erg mee oefen én mee aan het werk ben, is: waar je op focust, groeit. Ultiem leiderschap is dat je steeds opnieuw kunt kiezen waar jij je op focust.

De grootste vergissing? Dat je blijft focussen op de realiteit, op wat is. Want: waar je op focust, groeit. Dus als jij je blijft focussen op een realiteit die niet overeenkomt met jouw verlangen, loop je vast en kost het je veel energie. En dat is zonde!

Een mooi voorbeeld hiervan (die kun je zo toepassen op andere situaties):

Als ik met mijn paarden iets doe en mijn paard is onrustig of druk, waardoor samenwerken even minder harmonieus gaat, dan is dat op dat moment de realiteit. Het is moeilijk om je daar niet door af te laten leiden. Mijn verlangen is dat we in rust en harmonie samenwerken. Dan is het de ultieme uitdaging om toch de focus te hebben op je verlangen, op wat je wel wilt. En niet meegaan in de onrust die op dat moment de realiteit is: ultiem leiderschap.

Dit zie ik heel vaak bij mijn cliënten. Ze hebben een verlangen. Een verlangen naar iets iets dat op dit moment nog geen werkelijkheid is. Kun je daar met zachte ogen naar kijken zonder daar in gedachten steeds mee bezig te zijn? Kun je focus blijven houden op je verlangen?

Want waar je in gedachten op focust, groeit en zo zet je stapjes naar je verlangen en wordt het vanzelf realiteit. Hierbij geldt: oefening baart kunst.

Ik word er ook steeds beter en beter in. En als ik dat kan, kan jij dat ook.

Het geeft heel veel rust en ontspanning en dat gun ik jou ook. Je weet me te vinden als ik iets voor je kan betekenen!