fbpx

Intentie

door | 0 Reacties

Met welke intentie doe en zeg je de dingen?

De intentie waarmee je iets doet wordt gevoeld, omdat het terug te zien en te voelen is in je lichaamstaal. De paarden voelen steeds haarfijn aan met welke intentie je iets doet. Zij zijn daarbij bloedeerlijk in hun reactie. Wij voelen het ook aan. Alleen zijn we niet altijd zo zuiver in onze reactie.

Ik had er laatst weer een mooi voorbeeld van.

Mijn cliënt wilde later in de sessie het paard heel graag aaien, wat hij in het begin spannend vond en nu wel goed voelde. Hij aaide de nek van het paard. Het paard liet het mooi toe. Toen de sessie klaar was, wilde hij nog snel met het paard op de foto. Als ik het paard aai, wordt het nog een mooiere foto, was de gedachte. Toen deed het paard de oren in de nek en nipte naar zijn arm. Immers: de intentie was totaal anders, terwijl de handeling er ogenschijnlijk hetzelfde uitzag.

De eerste keer klopte het en kwam de intentie van binnenuit, de tweede keer was het bedacht. Zelfde handeling, totaal andere intentie/energie en dus ook een totaal andere reactie.

Als ik iets doe omdat ik het moet doen en ik heb (dus) weerstand, dan ziet het er anders uit, dan wanneer ik datzelfde doe uit enthousiasme. Het ziet er weer anders uit wanneer ik het doe met aanvaarding.
Je kunt je voorstellen dat de reactie bij de ander zeer waarschijnlijk ook totaal anders is.

Met welke onderliggende intentie/gedachte doe je de dingen?

Als je je daar meer bewust van bent voor je aan iets begint, neem je veel meer leiding over je communicatie en is de kans op mis-communicatie een stuk kleiner. Dat scheelt een hoop spanning en energie.
Deze lessen komen bij al mijn trainingen met (en zonder de paarden) steeds weer langs.

Petra schreef dit na haar traject.

 

“Ik wil je nogmaals echt bedanken voor alle inzichten die ik hebben gekregen tijdens de sessies met de prachtige paarden. Erg indrukwekkend, confronterend, maar heel erg leerzaam. Het voelt ook als een bevestiging van dingen die ik wel voel van binnen maar niet altijd kon plaatsen. En het is mij nu veel duidelijker waar een aantal issues/triggers vandaan komt. Ik heb genoeg stof/huiswerk om mee aan de slag te gaan en meer/beter communiceren!  En volgen, dat wordt nog leuk!”

Denk jij ook al lang:  dit zou ik ook wel eens willen? Stel dan niet uit en kom NU in actie. Je kunt me bellen, appen of mailen.