fbpx

Nee, dit gaat niet over de verkiezingen, maar over waarom keuzes maken überhaupt zo belangrijk is.

Waarom keuzes maken zo belangrijk is

Niet kiezen betekent er in je hoofd mee rond blijven lopen. Niet kiezen is eraan blijven denken, mitsen en maren. Dat kost je bakken met energie en vaak brengt het je niet verder. Niet kiezen betekent ook op een kruispunt blijven staan. Door stil te blijven staan, groei je niet en bereik je lastig jouw doel.

Wat houdt je tegen? Angst.
Bang zijn, want ‘als ik nu kies, zit er eraan vast’, ‘ik weet nog niet of dit een goede keuze is’, ‘misschien brengt het niet wat ik hoop’, ‘misschien vind ik het wel niet leuk’, etc. Dit zijn belemmerende gedachten (ofwel: heel erg in je hoofd zitten).

Kiezen is leiding nemen

Alle opties openhouden, is een ware gelukskiller. Zelf kiezen is dan ook een geluksbrenger. Door te kiezen, neem jij de leiding op je, loop je sneller over je leerpad richting jouw verlangen en doelen. Keuzes horen bij het leven. Fouten maken ook natuurlijk, dus sommige keuzes zullen wellicht niet zo goed uitvallen. Daar leer je van!

Kiezen is leren

Kiezen, is leren. Doordat je een keuze maakt, ga je een leerpad op. Door keuzes te maken, zet je stappen die je – hoe dan ook – dichter bij je verlangen brengen. En ja, je maakt wel eens fouten of een minder goede keuze. Pas als je kiest, weet je of het de juiste keuze was.

Durf te kiezen

Juist door af en toe mindere keuzes te maken, leer je en kom je vooruit. Je rekt jouw comfortzone wat uit, je leert omgaan met tegenvallers. Daar word je gelukkiger, sterker en milder van. Kies vaker, kies sneller en steeds opnieuw. Kies en toon leiderschap.

Les van de paarden

In mijn coaching met de paarden komt deze les altijd naar voren. Door jouw twijfel, je dubbele boodschap of onduidelijke intenties reageert het paard niet zoals jij dat wilt. Jij bent onduidelijk en dat creëert onrust. Voor jezelf, maar ook voor de ander. Paarden denken niet in opties: die vinden je helder of niet helder. Daar handelen ze dan ook naar (of juist niet). Door met de paarden te werken, wordt het vaak erg inzichtelijk gemaakt.

Wil jij dit ervaren? Durf jij te kiezen? Durf jij een keuze voor coaching met paarden te maken?

Mail of bel mij gerust: info@jaeikemetpaarden.nl | 06 1444 2581.