fbpx

De beste wensen en met volle focus op een liefdevol en energierijk 2022

door | 0 Reacties

“Waar je op focust groeit”

“Waar je in gedachte aandacht aan besteedt, wordt alleen maar groter”

 

Hoe meer ik mij van deze lessen bewust ben, hoe beter ik door heb dat het in alles verweven zit. Hier gaat het in mijn blogs, trainingen, coaching en het werken met de paarden vaak over. Voor mij is dat ultiem leiderschap: leiding houden over je focus en je gedachten. Door terug te kijken naar het afgelopen tijd en wat mijmertijd in te lassen, realiseerde ik me wat ik heb geleerd. Het is voor mij duidelijk wat ik meeneem naar dit nieuwe jaar en wat ik verder wil laten groeien. Ik zie dat het duidelijkst bij mijn dieren en daardoor ook in alle andere gebieden in mijn leven, namelijk hoeveel beter ik ben geworden in focus houden op dat wat ik wil dat groeit.

Minder in mijn hoofd zitten, sneller keuzes maken, stoppen met piekeren, maar focussen op wat ik wel wil.

Machus
Met mijn paard Machus loop ik nu ontspannen aan de hand buiten en in het bos. Ik kan hem nu in alle ontspannenheid bij de andere paarden weghalen zonder gedoe. En dit terwijl ik in het voorjaar met de gedachte speelde om hem te verkopen! De les blijft, dat ik mij blijf focussen op de goede uitkomst en dat wat ik wil. Is deze focus even weg, dan laat Machus dat gelijk merken.

Djimba
Ook aan mijn hond Djimba merk ik dat ik weer een stap heb gezet. Ze luistert veel beter. Waar ze in het voorjaar nog graag met enige regelmaal haar neus achterna ging, komt ze nu naar me toe. Ze let veel meer op mij en het lijkt soms bijna alsof ze me vraagt wat we gaan doen samen.

Bloem
Poes Bloem heeft lang geen aandacht gezocht. Maar nu wil ze weer terug op schoot en bij mij op bed liggen.

Leiderschap door focus
De focus op en met mijn klanten is ook helderder. Ik krijg steeds meer cliënten en zij zetten stuk voor stuk hele mooie stappen. Ik kan niet anders concluderen dan dat ik een ontzettende focusgroei heb doorgemaakt. Leiderschap van de bovenste plank.

2022
Dit is dan ook mijn speerpunt voor 2022: blijven groeien door meer stappen op dit gebied te zetten, mijn vaardigheden te verbreden en te verdiepen om zo nog mensen te kunnen helpen.

Jouw 2022?
Hoe zou het voor jou zijn als jij veel meer leiderschap over je focus hebt? Zodat je minder stress, meer energie en meer tijd hebt? Kortom: om 2022 je beste jaar tot nu toe te maken!

Wil jij ook meer leiderschap over je leven, meer zenmomenten, minder stress, meer tijd en meer doen waar je echt blij van wordt? Meld je dan direct aan voor de online training 8 weken focus op het ZENpaard in jou.

We gaan daarin met een kleine groep aan de slag. De wijsheid van de paardenkudde, mijn ervaring en vaardigheden als coach samen met de meerwaarde van de groep. Zo stimuleren we elkaar en help ik jou om een goed fundament te leggen voor een ontspannen en energierijk 2022. Doe je mee? Of zie ik bij een van mijn andere coachingsmogelijkheden?