fbpx

Voel je goed in nieuwe situaties

door | 0 Reacties

Voor mij zijn nieuwe situaties altijd wennen, ook de gewenste situaties overigens. Het duurt even voordat ik me er comfortabel bij voel.

Zo was een van mijn doelen vorig jaar: alles wat ik niet weet, wil of kan, besteed ik uit. Dan houd ik meer tijd en energie over heb voor de dingen waar ik goed in ben en ervaar ik veel minder stress. Ik kan je vertellen dat ik dat heel goed doe:

Ik heb uitbesteed dat mijn website aangepast wordt, dat er betaalknoppen op komen, dat mijn sociale media wekelijks gedaan wordt en dat mijn teksten worden geredigeerd, mijn administratie is geautomatiseerd en voor groot deel uitbesteed. Dit levert mij heel veel tijd op. En naast tijd ook heel veel rust: de dingen worden nu gedaan op de afgesproken tijd en meest belangrijk,  mijn eigen uitstelgedrag is weg. Want  alle zaken die ik moeilijk, lastig of niet zo mijn ding vind, stelde ik uit. En dan baalde ik weer heel erg van mezelf, vond me slecht en niet goed bezig, kreeg er er stress en spanning van, kortom: ik voelde me niet goed.

Schokkende ontdekking

Ik. Heb. Tijd. Achter de schermen is iedereen nu lekker voor mij bezig. MAAR…… ik voel me er ongemakkelijk bij. Ik heb geen controle. Wat doe ik nu met de rust en de tijd? Mag ik dan gewoon ook in het zonnetje zitten te niksen, doen waar ik zin in heb,  mijmeren, lekker leuke dingen doen totdat de boel klaar is? Anderen voor mij aan het werk en ik vrij: het voelt heel nieuw en nog ongemakkelijk. 

Waarom? Omdat ik ben opgegroeid met de overtuigingen: maak je nuttig, nooit met lege handen lopen, wat je nu kunt doen hoeft straks niet, je moet hard werken etc. etc. En alles zelf doen, is ook een hele belangrijke. Nu kom ik erachter dat deze overtuigingen nog niet helemaal uit mijn systeem zijn. Ik handel er wel al naar, maar de volgende stap is mij er nu ook helemaal goed voelen bij een situatie die ik zelf  heel bewust gecreëerd en gewenst heb.

Want: ik heb het heel goed voor elkaar!

Herkenbaar?

Dit patroon van wennen aan en comfortabel voelen bij wat nieuw is, zie ik ook bij alle klanten die bij mij een traject volgen. De grote valkuil is absoluut dat als je ongemak groot is, de kans om weer terug te vallen in je oude patroon ook best groot is.
Wil jij je daar meer bewust van zijn, wil je veranderen en je beter voelen, dan is een coachingstraject van een paar maanden fijn: dan ben ik je stok achter de deur, jouw achterwacht en motivator. Het resultaat is er dan ook naar.

Wil je meer weten, klik op de knop of bel me op 06 1444 2581.

Vertel me meer!