fbpx

Vijf vaardigheden voor beter leiding nemen thuis of op je werk

door | 0 Reacties

Hoe blijf je duidelijk? Hoe neem je leiding zonder in welles-nietes-discussie terecht te komen? Hoe vaak beland jij in getouwtrek, terwijl dat eigenlijk helemaal niet de intentie was?

Door deze vragen herken je misschien de discussies die je niet wilt, die onproductief zijn. Situaties die je tijd, frustratie en energie kosten.

Coaching met paarden
Als ik coaching met de paarden geef, komt dit bijna altijd een keer voorbij. Ik vraag je het paard mee te nemen en voordat je er erg in hebt, sta je aan het paard te trekken. Wat doet het paard? Het paard trekt terug. Maar dat was niet jouw intentie, en toch gebeurt het vaak. Vertaal dit naar veel voorkomende situaties in het leven:
getouwtrek met woorden, welles / nietes, je gelijk willen halen, niet toe willen geven.

Als mijn coachees in deze situatie met de paarden terecht komen, ervaren ze aan den lijve hoeveel energie, frustratie en tijd het kost. Het resultaat blijft uit of, als het paard uiteindelijk toch mee gaat, is het niet van harte. Je relatie is dan niet optimaal.

Welke vaardigheden helpen je hierbij?
De vaardigheden die jou de leiding over jezelf laten nemen gaan je helpen.

Dit zijn de vaardigheden waarmee je een connectie met jezelf maakt:

  1.  Stel een helder doe
  2. Houd focus
  3. Vermijd afleiding
  4. Ben vol vertrouwen
  5. Communiceer eenduidig

Dit zijn veel vaardigheden tegelijk en we zijn ons er niet zo bewust van. Maar ze beïnvloeden je communicatie direct en sterk!

Herken je dit? Ben je hier ook veel tijd en energie mee kwijt? Het kan anders!

Ga met mij aan slag voor een kort of lang individueel traject.

Fijne dag,

Jaeike