fbpx

Stoppen om je doel te bereiken

door | 0 Reacties

Soms is het niet ingewikkelder dan dit: stop met het zeggen van drie woorden en je bereikt jouw doel sneller.

Weet dat ieder woord energie is. Energie trekt gelijke energie aan. Waar jij op focust, waar jouw energie naartoe gaat (en die je aantrekt) groeit.

Let eens op je gebruik van deze drie woorden.


1. Hoop

Voorbeeld van gebruik: “Ik hoop dat dat zal gebeuren” of “Ik hoop dat ik dat bereik” of “Ik hoop dat het verandert”.

Mindset: onzekerheid, angst of gebrek. Dat is dus ook de energie die jij met het uitspreken van die hoop erin legt. Hoop is geen solide energie. Je gelooft er nog niet volledig in.2. Willen

Voorbeeld van gebruik:  “Ik wil dat dit verandert”  of “Ik wil dit hebben” of “Ik zou willen dat dit verandert”.

Mindset: afwachting, wachten. Stop met wachten! Doe alsof je het al hebt. Hoe voelt het als je het hebt en vóel dat dan. Spreek uit hoe het zou voelen als je bereikt hebt wat je wilde en voel het echt.


3. Maar


Gebruik: “Ik zou graag die cursus doen, maar …”of ” Ik heb dit verdiend, maar” of “Ik heb dit gedaan, maar …”.

Mindset: onzekerheid, belemmerende gedachten, piekeren.

Het woordje ‘maar’ doet alles teniet wat je ervoor hebt gezegd. Dus ligt de energie en de focus juist op het probleem – dat wat ná de ‘maar’ komt -, want waarop jij focust groeit. We blijven vaak in ons hoofd zitten door te overdenken: focus je op de oplossing door ‘maar’ te vervangen door bijvoorbeeld ‘en’.

“Ik zou graag die cursus doen en ik ga kijken hoe het geld bij elkaar krijg’ of “Ik ga dat bedrijf starten en heb nog een hoop te leren”.

Je zult merken dat wanneer je op oplossing focust, door bijvoorbeeld je taalgebruik al wat aan te passen, die oplossingen er ook komen.


Herken je dit een beetje?

Laat me gerust weten of ik je hiermee zou kunnen kunnen helpen.