fbpx

Ruimte maken en intenties zetten

door | 0 Reacties

Het nieuwe jaar is begonnen. Ik heb mezelf vrijaf gegeven van klantencontact tot 16 januari. Om ruimte te maken voor nieuwe zaken. Om de balans op te maken. Waar wil ik meer van? Wat laat ik los? Om tijd te hebben te bedenken hoe ik het nieuwe jaar richting wil geven. Waar wil ik focus op? Want, zoals jullie weten, waar je je op focus groeit.

Leiding nemen over waar je focus op wilt, is dan essentieel.

Lessen van de paarden
De les van leiding nemen en focus ontvang ik dagelijks van mijn paarden. De paarden laten mij elke seconde weten wanneer ik focus verlies en leider af ben. Dit doen ze zonder oordeel: beste leermeesters ooit! Daarom is werken met paarden zo waardevol en houd ik zo ontzettend van mijn werk (ja dat wil ik ook).

Intenties voor 2023
Mijn hoofdintentie voor dit jaar is groei en focus op mij zoveel mogelijk goed voelen.
Belangrijk voor groei is ruimte maken.

Als ik blijf vasthouden aan het oude is er geen ruimte voor het nieuwe.

Dus …..

Wat wil ik niet meer? Wat gebruik ik niet meer? Wat is oud? Waar is er rommel? Ik bedoel dit letterlijk en figuurlijk.

Letterlijk, want de afgelopen weken ruim ik elke dag een plekje in mijn huis op. Ik gooi of geef weg wat ik niet meer gebruik of nodig heb. Niet alleen in mijn huis, ook bijvoorbeeld op mijn telefoon. Meer dan de helft van mijn foto’s weggedaan, mijn contacten opgeschoond, alle oude e-mails in de prullenmand etc…

Figuurlijk ruim ik ook op: alle belemmerende overtuigingen, niet-helpende gedachtes, oude emoties, gedragingen die mij niet meer dienen, woorden die ik niet meer wil uitspreken. Ik heb het allemaal opgeschreven en in het vuur gegooid en symbolisch verbrand.
Na het ruimte maken is voor mij de volgende stap:

Actie: mindmap en visionboard maken
Een mindmap maken. Zoals jullie misschien op mijn socials hebben gezien, heb ik een mindmap gemaakt van de verschillende gebieden in mijn leven en hoe de intenties en groei er daar uit kunnen zien.

Groei in mij goed voelen, van mijn business, in aantal klanten, in goede gezondheid, in mindset, in flexibiliteit, in samenwerking, binnen relaties, door goed voor mijzelf te zorgen, in balans, qua financiën, in verbinding.

De volgende stap die ik doe is een visionboard maken. Waarom een visionboard?
Met een visionboard maak je je gedachten fysiek: je maakt je gedachtes en associaties ermee zichtbaar. Het gaat daarmee uit je hoofd, je kunt het zien en als je het ziet heb je er de focus op. Je kunt je er zo makkelijker emotioneel mee verbinden.

Zo ben je je het onbewuste steeds bewust aan het maken, omdat je het ziet waardoor er verandering kan plaatsvinden. Want veranderen gaat niet vanzelf: verandering = inzicht(bewust) + actie (VIA)

En jouw verhaal?
Welk verhaal ga jij in 2023 vertellen?
Welke mantra ga jij jezelf herhaaldelijk vertellen?
Welke overtuigingen zijn daarvoor nodig?

Door het voor jezelf te herhalen, creëer je een heel nieuw zelfbeeld. En als jouw zelfbeeld verandert, dan verandert je werkelijkheid.

Ik help je graag
Wil jij een ander zelfbeeld en nieuwe stappen zetten dit jaar? Kom in actie en zet de eerste stap door een gratis kennismakingsgesprek.

Klik hier voor een gratis kennismakings- en eerste-stap-gesprek om te kijken of ik en de paarden je kunnen begeleiden naar jouw gewenste verandering.

Ik en de paarden helpen je graag.