fbpx

Pas op de plaats maken: een verhaal uit mijn praktijk

door | 0 Reacties

Met toestemming van mijn cliënt mag ik dit bijzondere verhaal vertellen. Het geeft een kijkje in de keuken bij een viptraject Paardencoaching van Jaeike met paarden.

Alleen naar Terschelling

In het leven van mijn cliënt gebeurde in korte erg veel, waaronder een aantal overlijdens, en zelf werd ze ook nog ziek. Hoewel ze wel ging werken, bleek dat al snel te veel. Daarbij een huishouden met meerdere volwassen kinderen, een vol hoofd met ideeën, een partner met verslavingsproblematiek en bij haar regelmatig een wens bij hem weg te gaan.

Ze koos ervoor om een aantal weken alleen naar Terschelling te komen, even tijd voor zichzelf. Nadenken over hoe haar werk beter in te richten, hoe de drukte met de volwassen kinderen (en aanhang) aan te kunnen en vooral, hoe rust voor zichzelf te creëren.

Weggaan

Maar er zat pijn, een blokkade, maar waar en waarom?

In de sessie met de paarden kwamen we erachter: als kind groeide ze op met een altijd zieke, vermoeide en later zelfs afwezige moeder. In haar puberteit hebben haar ouders haar verlaten door van de Randstad naar het platteland te verhuizen in het oosten van het land,. Zo moest ze als 15-jarige al op eigen benen staan.

Weggaan wil ze haar kinderen niet aandoen, weggaan is geen optie, weggaan is verlaten en die voelt niet goed.

Een van haar ‘oplossingen’ is haar agenda overvol plannen, altijd met de ander bezig zijn zowel privé en als tijdens werk, altijd bezig blijven, veel doen en nooit genoegen nemen met minder dan het beste, mooiste en fijnste voor iedereen.  Maar is dit ook geen vorm van verslaving? Ze verwoordde het zelf: vooral heel druk zijn om maar niet te hoeven voelen, geen pijn te voelen.

Helderheid

Toen ze dit helder had, uitgesproken en ze dat echt kon voelen, kwamen de paarden bij haar staan …

Advies en inzicht: maak een pas op de plaats

Mijn advies was om nu géen radicale besluiten te nemen, maar wel:

☘️  Eerst voelen wat dit inzicht met haar doet;
☘️  Pas op de plaats maken;
☘️  Tijd voor zichzelf nemen (zoals ze al deed door naar Terschelling te gaan);
☘️  Eerst haar eigen verslaving onder de loep te nemen.

Pas daarna en van daaruit andere keuzes maken. De volgende passende stappen zullen nu vanzelf ook helder worden.


Haar review na afloop van dit VIP-traject:
Ik zou het iedereen aanraden. Het geeft helderheid en lucht. In de eerst paardensessie met Laila en Opke vielen de pijnlijke puzzelstukjes uit mijn jeugd, ondanks dat ik die altijd zorgvuldig verstopt had, al op hun plaats. Dit was het startpunt van een grote verandering voor mij die ik voor geen goud had willen missen. Jaeike, dank je wel.


Deze cliënt volgde bij mij een zgn. VIP-traject: we gaan dan 1:1 aan de slag. Het is maatwerk, ik ben er voor jou. We spreken elkaar live en online. Per traject zitten er twee of drie sessies met de paarden in. Je kunt kiezen voor een kort (6 weken) of langer traject (drie maanden). De data kun je zelf bepalen.

Kijk maar op https://jaeikemetpaarden.nl/vip-traject/ voor meer informatie. Maar je kunt mij natuurlijk ook even bellen, vrijblijvend, om meer uitleg. Misschien iets voor jou?

Samen met de paarden help ik je graag!