fbpx

Op twee paarden blijven rijden

door | 0 Reacties

De betekenis van dit spreekwoord is: geen keuze kunnen maken.

Ik kom er steeds meer en meer achter dat leiding nemen over jezelf betekent: iedere keer weer keuzes maken. Wanneer je kiest, creëer je duidelijkheid. En duidelijkheid geeft rust en vertrouwen. In rust en vertrouwen sta je meer open voor mogelijkheden en inspiratie en kom je gemakkelijker in actie. Want zonder actie geen verandering.  Als je op twee paarden blijft rijden, kies je niet echt. Dan kan iets niet volledig groeien omdat je je tijd en energie verdeelt.

Reflectie
Deze les heb ik zelf ook weer moeten leren na mijn reflectie op het afgelopen jaar. Ik had een omzetdoel gesteld en dat heb ik niet gehaald. Hoe kan dat? Als ik bloedeerlijk naar mijzelf ben, weet ik dat dat komt omdat ik op verschillende niveaus op twee paarden ben blijven rijden…
Mijn energie verdeelde ik over coaching met paarden en osteopathie voor paarden. Hoe kan mijn coaching groeien als ik ook tijd en energie besteed aan osteopathie? Ik weet als geen ander hoe het werkt, maar ook ik heb onzekerheden en angsten. Ik durfde dat deel van mijn inkomsten nog niet los te laten, uit angst.

Keuze
Per 1 januari heb leiding genomen! Ik ben gestopt met osteopathie voor paarden.
Door dit besluit te nemen én het daadwerkelijk te doen, is er ruimte en tijd om de volle focus op mijn coaching te hebben.

Helder doel = nee durven zeggen
Veel mensen denken dat focus op je doel vooral ja zeggen is tegen dingen die je wilt, maar het is vooral nee zeggen tegen dingen die je van je doel afhouden. Voorwaarde is wel dat je heel helder hebt wat je doel is.
Mijn doel is naast focus op de groei van coaching met paarden, ook focus op vertrouwen en mij goed voelen. Immers, als ik mijn aandacht en focus blijf houden bij onzekerheid, op dat wat ik (nog) niet heb, dat wat er nog niet is, dan is het de onzekerheid die groeit. Dan haal je je doel dus niet!
De energie van onzekerheid is totaal anders, dan de energie van vertrouwen en goed voelen. Ik geloof er heilig in dat ik dan ook niet mijn doel haal.

Focus op goed voelen
Ik focus mij dan nu ook op mij goed voelen, elke dag kleine haalbare stappen zetten richting mijn doel en mij daar goed bij voelen. En doordat ik iedere dag een kleine actie doe, heb ik bewijs dat ik op weg ben en dat vergroot het vertrouwen weer. Als mijn vertrouwen groeit, voel ik mij goed. En als ik mij goed voel, zet ik weer gemakkelijker een stap in de goede richting.

💛 Waar in jouw leven blijf jij op twee paarden rijden?
💛 Waar verlang jij al lang naar en bereik je maar niet?


Ik en de paarden begeleiden je graag om je doelen te halen en je verlangens werkelijkheid te laten worden. Elke maand geef ik drie GRATIS strategiegesprekken weg om te kijken welke keuzes je hebt te maken. Zet jij de eerste stap?