fbpx

De moed om je baan op te zeggen. De moed om een sprong in het diepe te maken.

Het is alweer 16 jaar geleden maar nog steeds één van de beste beslissingen in mijn leven tot nu toe: de sprong in het diepe, in het onbekende. Het oude loslaten, mijn baan opzeggen en op weg van Amsterdam naar Santiago de Compostella. 3000 km lopen met alle tijd van de wereld maar zonder geld. Het doel helder, de weg erheen duidelijk, de uitdagingen onbekend. Vertrouwen en grote onzekerheid wisselden elkaar af. De weg van synchroniciteit en de levenslessen onderweg.

De grootste les was dat je lichaam vaak iets anders wil en nodig heeft dan je hoofd verlangt. Om daarin balans en overeenstemming te vinden om jezelf heel te houden is een reis op zich. De continue tweestrijd en dialoog: wanneer handel ik naar mijn lichaam of doe ik wat mijn hoofd wil? Ik ben onderweg vele Santiagogangers tegen gekomen die worstelden om verder te komen of zelfs gestrand waren.

Je hebt het doel nodig als stip op de horizon en daarna is het de kunst om niet gefixeerd te zijn op dat doel. Hier en nu en doen wat nodig is richting je doel. Niet meer en niet minder.

In mijn leven heb ik dat doorgetrokken en zijn mijn paarden mijn grootste inspiratiebron. Zij leren mij elke keer weer om hier en nu te zijn, dat alleen een eenduidige boodschap van mij een gewenste reactie geeft, één te zijn met mijn lijf, met ze samen te werken door een (dienend) leider te zijn.

Het is mijn passie en levenswerk om als leiderschapstrainer met behulp van paarden leidinggevenden en ondernemers, die worstelen en vastlopen, verder te helpen hun eigen-wijze pad te bewandelen.

Je bent nooit te oud om te veranderen en je levenspad een nieuwe, moedige wending te geven. Zou jij een nieuwe stap durven zetten dit jaar?

 

Meld je aan voor de GRATIS Eerste-stap-sessie: een 1-op-1 coachinggesprek via (video)bellen met mij persoonlijk.  Ieder week geef ik drie sessies ter waarde van € 100 gratis weg.