fbpx

Hoe kom je uit je hoofd?

door | 0 Reacties

In 3 stappen van stresskip naar zenpaard
Voor iedereen die meer rust in zijn hoofd en lijf wil.Als je wil transformeren van stresskip naar zenpaard is het belangrijk dat je over de juiste informatie beschikt. Een belangrijke formule is:


VIA:  Verandering Inzicht Actie. Verandering komt alleen van Inzicht + Actie.

Inzichten en informatie kun je, met wat tijd en oefening, implementeren. En daarmee volgt de transformatie vanzelf.  Dat klinkt misschien abstract. Concreet betekent het dat je meer ontspannen bent als je minder in je hoofd zit.  Stress en onrust in je hoofd vertalen zich altijd naar spanning in het lijf. Vaak zijn we ons niet eens bewust hoe veel en vaak we in ons hoofd zitten en hoe gespannen ons lijf daardoor is.

Voorbeeld
Je bent gestrest en je wilt graag naar een ontspannen leven met rust en energie. Stress en onrust in je hoofd vertalen zich altijd naar spanning in het lijf. Die gespannenheid heeft gevolgen voor de communicatie zowel verbaal als non-verbaal. Er ontstaat miscommunicatie.

Stappen
Waar ligt je focus? Zit je in je hoofd? Ben je afgedwaald? Ik zie het tijdens de paardencoaching heel duidelijk: we schieten regelmatig in ons hoofd. En als je daarboven zit, ben je niet in de buurt van je gevoel. Van je intuïtie. En dan zijn we er voor een paard niet. We zijn dan elders. Het paard zal dan ook niet doen wat we van hem vragen. Door af te dwalen geven we de leiding uit handen.


STAP 1 INZICHT EN BEWUSTWORDING

Inzicht krijg je door:

STAP 2 FOCUS

STAP 3 MINDSET EN LEIDERSCHAP

VIA -> Verandering = inzicht + actie
Informatie + implementatie + integratietijd = transformatie

Waar jij op focust groeit, daar richt je dan ook je energie op en dat zend je uit. Waar je tegen vecht,  wordt versterkt.