fbpx

Groei en weerstand

door | 0 Reacties

Vandaag wil ik je meenemen in mijn proces van groei. 


Ik ben nu alweer 14 jaar zelfstandig ondernemer. Lang vertelde ik mezelf dat ik nooit een eigen bedrijf wilde, want dan was je altijd druk en altijd aan het werk. Zo had ik het immers gezien bij mijn ouders. Na al die jaren als zelfstandige dacht ik dat ik deze overtuiging en beperkende gedachte wel had omgedraaid. Toch kwam ik hem weer tegen…

Zonder weerstand geen groei. (Je spieren worden alleen met weerstand sterker.)

Cursus
Voor de groei van mij en mijn bedrijf ben ik een training gestart om een online cursus te maken. Dit ter aanvulling op mijn aanbod en ook om zo mijn kunde en wijsheid nog breder te kunnen delen. (Vrees niet de paarden en live coaching blijven gewoon!)

Maar ik ga in de weerstand, merk ik. De weerstand die ik tegenkom, zijn belemmerende gedachtes die niet helpend zijn, zoals:

– “Ik ben niet goed in nieuwe computertools en techniek en ik vind ze stom.”

– “Straks ben ik alleen maar druk met filmen, editen en sociale media.”
(En ja, daar komt de oude overtuiging toch weer om hoek kijken.)


Mijn angst is niet om voor de camera staan. Mijn angst is dat al mijn tijd daar heen gaat, dat het heel veel tijd kost om te doen en moeilijk is. In mijn hoofd klinkt het stemmetje met “ik heb geen zin om de hele tijd met de computer bezig te zijn en weer nieuwe programma’s te leren, dan ben ik alleen daarmee bezig en niet met waar ik goed in ben en leuk vind”.

Deze overtuigingen/ gedachten hebben gemaakt dat ik dit idee al twee jaar heb en dus de cursus steeds heb uitgesteld.

Maar als ik wil groeien, meer mensen met mijn wijsheid wil laten kennismaken en meer tijd en geld wil vrijmaken, dan is wel aan te raden om online actiever te worden. 


Mijn stappenplan

Stap 1 Besluit nemen.

Stap 2 Cursus gekocht ( investering in mijzelf) incl. toegang tot de community en ondersteuning.

Stap 3 Begonnen met de cursus.

Stap 4 Start gemaakt om wat ik leer in de praktijk te brengen.


Wat levert het me op?

Een hoop! Om te beginnen een community met allemaal ondernemers die ook een online cursus willen maken.

 • We leren van elkaar door tips en voorbeelden.
 • We peppen elkaar op.
 • We herkennen ons in elkaar.
 • We delen onze angsten, onzekerheden op een veilige plek.
 • We delen ook onze producten en kunnen advies vragen.
 • Ik kan een jaar lang aan experts advies vragen.
 • Ik heb een jaar lang een stok achter deur, zodat ik makkelijker in beweging blijf.
 • In actie zijn voelt goed, waardoor de angst me niet meer belemmert.
 • Ik doe weer inspiratie op.
 • Ik leer nieuwe mensen en wegen kennen.
 • Ik weet meer dan ik dacht!En wat blijkt: ik heb ook al vrij veel dingen al gedaan. Dat is namelijk ook zo’n ‘minddingetje’: dat je vooral ziet wat er niet is, terwijl je ondertussen best stappen hebt gezet.

Nu ben ik me met plezier (!) aan het verdiepen in Instagram, reels maken, editen op de telefoon, sales pagina’s, hoe spreek je klanten aan, sales online, online adverteren, webinars maken en diverse software. Het is veel en dus zoek ik ook naar welke manieren en vormen bij mij passen en welke goed voelen. Het is een mooi proces.

 

Herken jij jezelf hierin?
Welk idee of plan kan jou verder brengen maar stel je al een tijd uit?
Wat vertel jij jezelf om niet in actie te komen?


Ik en de paarden helpen je graag om je belemmerende overtuigingen te onderzoeken.

Best een goed voornemen voor 2023.
Zet die eerste stap en meld je nu aan voor een gratis gesprek. Ik spreek je graag!