fbpx

Denken en leiderschap

door | 0 Reacties

Wanneer wordt denken overdenken? Wat doet dat met het leiderschap over je eigen leven?

‌Het nut van eenvoudig denken

Als je simpelweg denkt aan wat er om je heen gebeurt zonder er al te veel over na te denken, kan dat je helpen om meer bewust te zijn van je omgeving en betere beslissingen te nemen. Je vergroot je bewustzijn door eenvoudig denken.
Voorbeeld: observeer een paard dat aan het grazen is. Denk niet na, vind daar niets van.

De valkuil van overdenken

Maar als jij begint te overdenken, door je af te vragen waarom het paard dit doet of het paard wel gelukkig is, enzovoort, dan verlies je je focus. Door energie te steken in overanalyseren of overdenken, geef jij de leiding uit handen: jouw focus ligt dan bij de ander(en). Je geeft het leiderschap over jouw leven uit handen.

‌De kunst van balans

Het gaat – als meestal – om evenwicht. Natuurlijk is het belangrijk om je anderen in je omgeving op te merken en ze met empathie te bekijken. Het is net zo belangrijk om je energie en aandacht te richten op je eigen pad en je eigen leiderschapskwaliteiten. Zo zijn we dan niet alleen in staat om betere leiders van ons eigen leven te zijn, maar stelt het ons ook in staat om effectiever en succesvoller te zijn in alles wat we nastreven.

‌ Hoe vaak ben jij met een ander bezig? Hoe vaak zit jij dus in je hoofd?‌

In mijn trainingen met de paarden gaan we ervaren welk effect dat heeft op jou en je leven en hoe je dat kunt veranderen. Je bent welkom, als je wilt. Kijk even naar mijn nieuwe, verkorte viptraject. Ik heb nog een paar plaatsen dit jaar!