fbpx

De 3 pijlers van goed dienend leiderschap

door | 0 Reacties

De 3 pijlers van goed dienend leiderschap zijn:

1 Rust
2 Vertrouwen
3 Duidelijkheid

Herken jij dit als leidinggevende?

Gaat samenwerken stroef en kost het je veel energie? Is er stagnatie in de voortgang of ervaar je veel weerstand in je team? Heb je het gevoel de regie (gedeeltelijk) kwijt te zijn? Dan is dat een teken dat er 1 of meer pijlers niet stabiel zijn.

In de dagelijkse praktijk komt het natuurlijk regelmatig voor dat 1 of meer pijlers even niet (goed) aanwezig zijn. Goed leiderschap vraagt dan van je dat je eerlijk onderzoek doet en kijkt wat jij als leidinggevende kunt doen en welke stappen nodig zijn om de drie pijlers weer op te bouwen.

Als je een kudde waarneemt, kunnen paarden alleen de leider volgen als die rust en vertrouwen uitstraalt en éénduidig is in de communicatie.
Bij mensen is dit niet anders, we kunnen onze leidinggevende niet volgen als deze 3 elementen niet aanwezig zijn.

Rust uitstralen betekent dat je weet waar je mee bezig bent, je goed overzicht hebt en weet waar je heen wilt. Daarnaast heb je het vertrouwen in jezelf en je team dat het jullie samen gaat lukken. En draag je éénduidig uit hoe je dat samen wil bereiken.
Als dit klopt gaat samenwerken soepel.

Waar kan jij nog op verbeteren als leidinggevende als je kijkt naar deze 3 pijlers? Welke van de 3 mis jij het vaakst?

1 Wil jij meer rust uitstralen?
2 Heb je meer vertrouwen nodig?
3 Is je communicatie toch vaak nog onduidelijk zodat je ruis krijgt?

Dienend Leiderschap ontwikkelen?

Wil jij weten hoe jij goed dienend leiderschap kan ontwikkelen? Wat je sterke en je zwakke punten zijn als leider? Hoe jij niet alleen je verstand, maar ook je gevoel kunt benutten om je team vooruit te helpen? Wil jij meer ontspannen werken en effectiever zijn dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden?

Ik help je graag

Dit doe ik met behulp van paarden en de wijsheid van de kudde. De paardenkudde is een beeldende metafoor voor een goed werkend team. Werken met de paarden is niet praten over, maar ervaren door. Het geeft je snel een eerlijk beeld van je sterke en zwakke punten als leider.
Dit levert je in korte tijd meer inzicht op dan welke theorie of feedbackronde dan ook. Zo vergroot je je leiderschap, vooral op non-verbaal niveau. Zo bereik je sneller resultaat met minder moeite.

Zet de eerste stap nu!

Klik hier voor een GRATIS eerste stap gesprek t.w.v. €100,-