fbpx
Jaeike – coach met paarden

Ervaringen

Aan een proefsessie kon ik via mijn werkgever een vervolg geven met een lang coachingstraject.

Dit wilde ik:

Uit de drie sessie heb ik geleerd (door te ervaren en te voelen) wat ik uitstraal als (kudde-/project-)leider. Dat een leider niet altijd ver voor de troepen hoeft uit te marcheren, maar ook naast de
troepen of zelfs erachter kan staan. En dat dat voor een leider veel overzicht kan geven. Dat leiding geven gepaard gaat met duidelijkheid geven én dat dat soms herhaling van een boodschap
nodig heeft. Dat het eindresultaat niet het enige resultaat is waar je naar toe zou moeten werken maar dat ook de tussenresultaten het waarderen waard zijn.

Door de aanpak van Jaeike en om samen met de paarden in een grote ruimte samen te werken en situaties na te bootsen, komt de boodschap bij mij wél binnen. Dit in tegenstelling door erover te
(blijven) praten en situaties vanuit het hoofd te beschouwen, te analysen en te bespreken. Het begrijpen is wat anders dan het te voelen. Het kwartje is bij mij gevallen door het te ervaren en te voelen! Jaeike begeleidt deze sessies professioneel maar ook met veel persoonlijk gevoel. Ze maakt de zaken praktisch en is recht voor zijn raap. Voor mij een combinatie die prima werkt!

Suzanne

Volgde 1-op-1 coaching

Als leerkracht wilde ik inzicht krijgen in mijn manier van communiceren. Hoe kan ik mijn communicatie aanpassen om een overtuigender leider te worden? Een leider die kinderen graag willen volgen omdat ze zich daar prettig bij voelen.

Doordat paarden meer op hun gevoel afgaan dan mensen zijn ze een fantastische spiegel voor het gevoel dat je uitstraalt. Ze voelen subtiele veranderingen in je gemoedsrust perfect aan en maken ze direct zichtbaar. Zeer bijzonder en waardevol om te mogen ervaren!

Dankzij de paarden heb ik geleerd dat het belangrijk is om in mijn leidersrol doelgerichtheid uit te stralen. Belangrijker nog heb ik gemerkt hoe het voelt om doelgerichtheid uit te stralen en hoe het voelt en wat het effect ervan is wanneer je je focus verliest. Inmiddels lukt het me steeds beter om deze gevoelens tijdens mijn werk voor de klas te herkennen met het gevolg dat ik meer leiderschap toon. 

Ik vond het knap van Jaeike dat ze zich heel snel een voorstelling kon maken van mijn belevingswereld en daardoor snel de juiste vragen aan me stelde. Door samen op zoek te gaan naar de antwoorden, kreeg ik inzichten waar ik echt wat aan had. Het maakte niet uit dat iets niet in één keer lukte. Jaeike stelde me dan gerust en gaf me volop ruimte om te oefenen. Dat was prettig.

De coaching heeft me ook in laten zien dat ik voorheen (onbewust) veel rekening met anderen hield waardoor ik mezelf soms (onbewust) wegcijferde. Zowel privé als tijdens mijn werk, kan ik nu steeds beter aangeven wat mijn wensen zijn, zonder dat ik me daarbij schuldig voel tegenover anderen. Hierdoor heb ik het gevoel steeds meer mezelf te kunnen zijn.

Judith Spier

Leerkracht

Ploegenachtervolging heren & dames teambuilding op Vlieland met Paardencoaching van Jaeike coach met paarden.

Wüst dacht terug aan gekke oefening op weg naar Sotsji
Van onze Telesportredactie

SOTSJI – Er spookten direct na het behalen van goud op de ploegenachtervolging vreemde gedachtes door het hoofd van Ireen Wüst. De meest succesvolle Nederlandse olympiër uit de sportgeschiedenis dacht terug aan een vreemde trainingsoefening.”Ik herinnerde me een soort teambuilding-training op Vlieland”, aldus Wüst. “We moesten achter een paard aanlopen. Nu we goud hebben, weten we waar we het allemaal voor gedaan hebben.”

Ireen Wüst

Ploegenachtervolging voorbereiding Sotsji

Jij bent een van de weinige mensen die het verband tussen lichaam en geest heel direct kan leggen omdat je van beide verstand hebt. 

Je kunt de soms vele woorden van mensen goed vertalen naar simpele, bruikbare taal.

Jij bent uniek omdat je op Terschelling zit, dit geeft mensen de kans om weg te zijn van het dagelijkse en vanuit het “Terschelling perspectief” de dingen te gaan onderzoeken en voelen. En je bent uniek omdat je van oorsprong fysiotherapeute bent, dus verstand hebt van het lichaam, en daar zitten veel belangrijke inzichten in verborgen. 

Je kunt goed luisteren en goed vertalen. Ik denk dat je meer opmerkt en andere dingen opmerkt dan andere mensen.”

Margreet Jacobs

Osteopaat

“Jij bent iemand die ziet, op alle niveaus
Jij geeft vertrouwen om nieuwe beweging te maken, je nodigt uit om te experimenteren en te ervaren.
Jij bent open en daardoor openen mensen.
Jij kunt mensen uit hun patronen halen.
Jij kunt out of the box denken
Jij geeft vertrouwen en rust en  jij hebt zo maar aansluiting.
Jij staat op jezelf, bent dienend.
Jij helpt door niks te doen en te blijven bij wat er is, stil en vol aandacht kijken en op een duidelijke manier geef je terug wat je ziet en stel je de juiste vragen.

Puur, doortastend, brede interesse en kennis.
Erg leuk en rustig, leidende merrie.

Ilma Trip

Total Trip Style en Hotel De Walvisvaarder

“Ik heb je als een heel warm en open persoonlijkheid ervaren die me meteen op mijn gemak stelde.

Lekker down to earth. Voor mij werkt dat goed. Je luistert heel goed en met weinig woorden heb je me heel diep in mezelf laten kijken en voelen. Je stem is aangenaam, rustig en kalm. Dat geeft vertrouwen.

Ik denk dat je samen met je paarden zeker veel voor mensen kunt betekenen.”

Pieter Bardoel

Tekenstudio Bardoel

Je opent voor de ander een veld waar die zelf niet bij kan. Je doet het bijna terloops. Op een heel natuurlijke wijze. Kenmerk: niet bedreigend, veilig. En van daaruit kun je ineens ook confronterend zijn. Met een glimlach over het effect. De ander kan het in ontspanning aannemen en verkennen. Dat is wat je doet: je helpt mensen vergeten velden verkennen die op hen wachten en hen meer compleet maken.

Je grootste talenten vind ik je natuurlijke leiderschap, je oervertrouwen in wat je waarneemt en in je weg, je oerband met  dieren en de natuur.

Uniek zijn de elementen intuïtie, verbinding met oer bewegingen, met de dieren, met het eiland. Die combi heeft niemand.  

Je bent uniek in je combi van directheid en terughoudendheid. Je uitstraling is: het is helemaal aan jou, ik ga hier niet hard aan het werk. Ik wil je vertellen wat ik zie, take it or leave it. Dat is veilig en uitnodigend, en prikkelend. No nonsense en diepgaand tegelijk.”

Anneke Meiners

Opstelingenwerk

 Ik heb zo’n mooie herinneringen aan Jaeike en haar paarden toen ik nog jongerengroepen organiseerde op Terschelling. Zelf heb ik ook nog enkele sessies meegemaakt. Zij is buitengewoon.
Ik was daar ook zo van onder de indruk. Het is ook een fantastische vrouw. Ik ben blij dat ik ze een paar keer ontmoet heb.
Zij heeft mij ook in één sessie angst voor paarden weggehaald.
Jaeike is ook zo’n puur natuurtalent.

Ronald Verschaeve

Body & lightinstitute België

Heel bijzonder dat je door een aantal vragen aan mij te stellen direct de vinger op een gevoelige plek legt.
Door je directheid, op een vriendelijke manier, voelde ik me gelijk uitgenodigd om open te zijn.
Je hebt me in korte tijd ‘geleerd’ beter stil te staan bij mijn gevoel in het moment….
Dat door dit te doen ontstond er in de coaching direct echt contact met Katrien. Prachtig!!!

Ik laat de ervaring nog dagelijks bezinken…
Dank voor de prachtige en heilzame ervaring!

Corien Snoek

‘De sessie was zeer duidelijk. Iedereen is min of meer wakker geworden. Ik heb het als leidinggevende kunnen gebruiken dat wij ons allen kwetsbaar moeten opstellen. Alles is ter discussie gekomen. 
Roelof

Directeur De Jager Accountancy

“Jouw passie is mensen verder helpen in hun ontwikkeling via dieren. Dieren helpen een fijn leven te hebben.
Keep it simple

Je geeft mensen inzichten in hun handelen en incongruenties. Je helpt ze dit te laten voelen en daar een andere ervaring tegenover te zetten. Hierdoor kunnen mensen een volgende stap maken in hun ontwikkeling.
Jouw grootste talenten vind ik het waarnemen/observeren en het teruggeven hiervan. Direct & duidelijk. Objectiviteit.

Je bent uniek in de combinatie van ervaring met mens & dier. Ik ken een aantal paardencoaches die niet zo goed zijn met mensen.

In het contact met anderen bij jij uniek in dat alles er gewoon mag zijn, dit doe je vanuit een neutrale houding. Je hebt geen oordeel. Hierdoor ervaren mensen veel veiligheid en bereiken we resultaat.”

Jessica Roosenburg

Connection Company

Bedrijven die een paardencoaching gevolgd hebben bij jaeike met paarden:

 • KNSB heren- en damesteam ploegenachtervolging
 • Accountancy kantoor De Jager
 • CCC  Clubartsen betaald voetbal
 • Boringa & Lankester registeraccountants
 • Olm en Es
 • Frisse Wind
 • Puur Terschelling
 • Meditatiegroep Joke Zwart
 • Springtijfestival Terschelling
 • Rabobank ism Justacoach
 • Rederij Doeksen ism Fri Terschelling
 • Zorgcentrum De Stilen ism Fri Terschelling
 • Gemeente Skasterlan ism Fri Terschelling
 • Openbare scholengemeenschap gemeente Terschelling ism Fri Terschelling
 • Politieacademie
 • Maritiem Instituut Willem Barentsz
 • Medisch specialisten MCL Leeuwarden ism Fri Terschelling
 • Woningbouw Eigen Haard Amsterdam
 • HEMA
 • KLM ism Connection Company
 • KPN ism Connection Company
 • Ibis Hotel ism Bureau Basalt
 • Staatsbosbeheer ism Bureau Basalt